Slimme meter info 1

Slimme meter:
Hoe zit dat nu met die slimme meter, die volgens sommige radioamateurs stoort op de verschillende radioamateurbanden?
Ik zelf had ergens een tekst gevonden waarin stond dat we verplicht werden de meter te nemen, maar na lang zoeken ben ik daar helemaal niet meer zeker van.
Dus heb ik hier een aantal websites die beweren dat we die meter WEL kunnen weigeren.
Wikipedia zegt o.a.:

Slimme meter niet verplicht
De gebruiker is niet verplicht om een slimme meter te laten installeren of als slimme meter te gebruiken. Er zijn dan twee mogelijkheden:
1. De gebruiker kan de slimme meter in zijn geheel weigeren. De huidige meter blijft dan behouden, of de gebruiker krijgt van de netbeheerder een vervangende traditionele meter.
2. Na het plaatsen van een slimme meter kan de gebruiker opdracht aan de netbeheerder geven om de meetgegevens niet (meer) op afstand uit te lezen. De netbeheerder is dan verplicht deze functie van de slimme meter uit te zetten.

Zie voor meer Wikipedia info: Slimme meter

Rijksoverheid:
Maar daar was ik niet tevreden mee en ben verder gaan zoeken.
Ik vond vier overheids pagina’s waar veel info te lezen is en het lijkt me verstandig dat u die zelf bekijkt en leest.

Voorzichtige conclusie:
Als deze overheids websites up-to-date zijn en er inmiddels geen nieuwe besluiten zijn genomen, dan zou je een slimme meter dus kunnen weigeren.
Maar ik hou een kleine ‘slag om de arm’ omdat ik eens ergens heb gelezen dat uiteindelijk, en ik las 2020 of 2022, we verplicht zijn zo’n meter te accepteren.
Feit is dat ik deze publicatie niet meer terug kan vinden!
Mocht iemand meer nieuws weten, uiteraard met bewijs, bijvoorbeeld een tekst van de overheid, dan email die zodat ik dit bericht kan aanvullen.

Slimme meter info 2:
Ik kreeg inmiddels meer info die ik nog moet uitzoeken, kijk hiervoor op deel 2 van de Slimme meter.

Over pa2old

I'm a licensed Radio-amateur since 1982 (Ham Radio) PA2OLD https://pa2old.nl - I like Hi-Fi, modern but also old record-players and tape recorders.
Dit bericht is geplaatst in Ander Nieuws. Bookmark de permalink.