Slimme meter info 2

Slimme meter deel 2:
Er kwamen nogal wat reacties op het artikel “Slimme meter info 1” en via de frequenties waaronder op PI2NOS en de Doetinchemse Koffieronde, toen we het over de Slimme meter hadden.
Verder kwamen er een aantal e-mails die ik nog moet uitzoeken en verwerken.
Een maar een tip, die van PD0MHS kwam plaats ik vast hieronder.

Tubantia:
De Twentse krant Tubantia bracht dinsdag 14 februari 2017 een interessant artikel over een onderzoek door de Technische Universiteit Twente en Hogeschool van Amsterdams betreffende de slimme meter.
In een reactie namens Netbeheer Nederland meldt de woordvoerder “dat we al een tijdje bekend zijn met de resultaten van dit onderzoek“. En verder “Niemand heeft belang bij onbetrouwbare meters“.
Maar dat betwijfel ik, zeker als de gemeten waardes in het voordeel van de stroomleveranciers zijn.

Lees het artikel hier: UT: deel energiemeters slaat hoger uit dan feitelijke verbruik.


Bron: www.tubantia.nl

Meer Overheids info:
Er is nog meer informatie van de Rijksoverheid over de slimme meter waaronder een korte video waarin wordt uitgelegd hoe de slimme meter werkt.
Verder: “Wanneer krijg ik de slimme meter?”, “Mag ik een slimme meter weigeren?” en “Wat zijn de kosten van een slimme meter?”
Dan van de website ConsuWijzer: “Het slimme meter loket” en van de website Gaslicht.com: “De slimme meter” met veel info.

Binnenkort nog meer aanvullingen!

Over pa2old

I'm a licensed Radio-amateur since 1982 (Ham Radio) PA2OLD https://pa2old.nl - I like Hi-Fi, modern but also old record-players and tape recorders.
Dit bericht is geplaatst in Ander Nieuws. Bookmark de permalink.