Amrato 1995

Info:
This notice is in the Dutch language because this is only intended for the Dutch amateurs.
It’s about the radio amateurs and the Amrato Hamfest in 1995 in the Netherlands.

TweeVandaag: Verslag Amrato 1995:
De lezers van het bekende Zendamateur forum werden door Rick de PE2AAB getipt over een leuke video.
Het betreft een nieuwsitem van TweeVandaag, de in 1993 samengevoegde actualiteitenprogramma’s Aktua (TROS), Tijdsein (EO) en Nieuwslijn (Veronica) op Nederland 2 en nu verplaatst naar Nederland 1 als EenVandaag.
Het onderwerp is de Amrato van 1995 en het radio amateurisme in Nederland in die tijd.

Tijdsbeeld:
Deze aflevering is echter opmerkelijk omdat het een tijdsbeeld weergeeft van het toenmalige radio amateurisme, inclusief de toen nog geldende opleidingen voor ons amateurs, zoals het morse examen voor het halen van de A-machtiging en de ontwikkeling van de digitale communicatie in die tijd.
Leuke bijkomstigheid is dat het clubhonk van de Veron afdeling Arnhem (ik ben Arnhemmer) in beeld komt met enkele toen aankomende radioamateurs terwijl Harley de PA2TIN les gaf.
Bijna op het einde van deze video zie je een man met een Ferrari race cap op zijn hoofd die het een en ander verteld.
Ik ben er vrijwel zeker van dat deze, een beetje wild uitziende man, Chris de PA5RWE is, de man achter de BAR ronde, die helaas vorig jaar op 2 juni 2012 is overleden.

(Deze video wilde niet op alle systemen afspelen, dat had te maken met het oudere systeem dat CH73 gebruikt.
Ik heb de video nu omgezet naar YouTube zodat het hopelijk wel werkt.)


Bron: CH73.NET – Radio Amateur WEB TV

CH73.NET:
Toen ik op de Arnhemse repeater sprak over deze video gaf Harry de PA3GNX mij de tip eens te gaan kijken op CH73.NET want daar zouden nog meer interessante video’s te vinden zijn.
En dat klopt! De stukjes video waar het Arnhemse clubhonk op te zien is komen uit een andere video met de titel: “De VERON naar 2000”.
Helaas is deze “Radio Amateur WEB TV” website niet meer up-to-date, sommige opgegeven linken naar audio en video streams werken niet meer en de laatste bijdrage dan wel update is zo te zien van eind 2011.
Neemt niet weg dat er een schat van interessant materiaal te vinden is die beslist niet mag verdwijnen.
Ik heb echter geen idee waarom de site niet meer wordt bijgewerkt.

Dank:
Zonder de informatie van andere amateurs had ik dit artikeltje niet kunnen schrijven.
Mijn dank gaat dan ook naar de tipgever Rick de PA2AAB en Harry de PA3GNX voor de aanvullingen, de beheerders van de CH73 site voor het verzamelen van al die interessante video’s over onze hobby en verder aan de amateurs die hebben bijgedragen aan dit artikel.

Over pa2old

I'm a licensed Radio-amateur since 1982 (Ham Radio) PA2OLD https://pa2old.nl - I like Hi-Fi, modern but also old record-players and tape recorders.
Dit bericht is geplaatst in Historische video's. Bookmark de permalink.